Att göra i Vimmerby

Cykla i Filmlandskapet Småland 

Upplev Småland på riktigt med alla sinnen genom en dag på cykel!

Med Cykla i Filmlandskapet Smålands guider får du personliga berättelser från tiden då hela bygden var engagerad i inspelningarna av klassiska barnfilmer om Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn. Turerna kryddas med lokala smaker och mycket glädje!

Öppna turer varje vecka hela sommaren:
• Tisdagar Bullerbyn & Katthult, 25 km på elcykel.
• Torsdagar Korgcykling, korv och karameller, 17 km till inspelningsplatser runt Mariannelund.

Bokningsbart för grupper april-oktober.

Vill du hellre uppleva Filmlandskapet i din egen takt? Hyr sjuväxlad cykel med fotbroms, köp till matpaket och välj någon av Cykla i Filmlandskapets självguidade turer. Du får tillgång till karta och detaljerad vägbeskrivning med guideinformation. Cykeln har du hela dagen, i korgcykling är det nämligen inte den som kommer först i mål som vinner utan den som upplevt mest längs vägen!
Bokas via: www.cyklaifilmlandskapetsmaland.se

Fiska tillsammans med Starlings fiskeguidning 

Varför inte en härlig dag på sjön tillsammans med familjen, kompisarna eller kollegorna?
Starlings fiske bjuder in till en utflykt utöver det vanliga där ni drar ner tempot och sänker axlarna.
Ni utforskar natur/djurliv och känner pirret i magen när ni glider fram i vattnet i jakten på fångst.

Starlings fiske utgår från Vimmerby området men erbjuder fiske i alla sjöar som har fiskekort i norra Småland. Deras fiskeguide vägleder dig och ditt sällskap inom gädd- och abborre fiske från
sportfiske båt. Mete- eller kastspö är ditt val men möjlighet att prova olika fiskesätt, beten och spön finns. Ingen förkunskap erfordras och utrustning finns att låna. 

Bokas via: www.starlingsaep.se/fiske

Virum Älgpark 

Ni som besökare får uppleva älgar och hjortar i deras egen miljö. I vackra omgivningar kommer ni djuren nära, låter er fascineras av dess speciella skönhet och kan studera deras beteende. Ni upplever älgarnas närhet genom safariturer in i parken. Vagnarna ni åker i har tak och delvis öppna sidor så man har möjlighet att klappa och mata älgarna samtidigt som man sitter väl skyddad. Dåligt väder är inget problem. Öppet hela året.

För mer information www.virummoosepark.se

Golf

I närheten av Storebro, 10 km syd om Vimmerby, ligger Tobo Golfbana. En naturskön 18-hålsbana i härliga omgivningar.

För mer information www.tobogk.se

                                                 ____________________________________________


Vimmerby golfklubb, Pay & play, ligger ca 20 minuters promenad från centrum. Här finns 6 korthål och 3 lite längre. Klubbor finns att låna för de små och hyra för de stora.  

För mer information: www.vimmerbygk.se
 
                                                 ____________________________________________

I Gullringen, 2 mil norr om Vimmerby ligger Gullringens Golfklubb. Här finns 9 hål, Pay & play.

Katthult och Bullerbyn

Katthult:
Väster om Vimmerby ligger både Emil´s Katthult samt Bullerbyn. Katthult heter egentligen Gibberyd och ligger i Rumskulla 25 km från Vimmerby. Här kan Du titta in i "snickerboa" och se flaggstången där Ida blev upphissad.

Bullerbyn:
Bullerbyn hittar Du i byn Sevedstorp i Pelarne 15 km från Vimmerby. Här bodde en gång Astrid´s pappa och de tre husen ligger på rad, precis som man läser i böckerna. Båda platserna är välkända genom att filminspelningarna för TV och bio skedde här.

Astrid Lindgrens Värld

Ungefär 15 minuters promenad bort ligger parken där sagor blir verklighet!

I miljöer hämtade ur Astrid Lindgrens böcker kan du leka så mycket du orkar. Hela parken är som en levande teater där du träffar Pippi och poliserna Kling och Klang, Emil och Ida, Ronja, Karlsson på Taket och andra figurer.

Stadshotellet finns på plats även i Astrid Lindgrens Värld. I den lilla, lilla staden finns ett Vimmerby i miniatyr uppbyggt. Miniatyren är en modell från tiden då Astrid bodde i staden som barn. 

För mer information www.alv.se

Astrid Lindgrens Näs

Ett nytt kulturcentrum på Prästgårdsgatan i Vimmerby, cirka tio minuters promenad från Stadshotellet. Besök Astrid Lindgrens unika barndomshem, se den nya, omtalade utställningen om Astrid Lindgrens liv i Paviljongen, besök hantverksateljén Boa (som drivs av släktingar till Astrid Lindgren) eller ta en kopp kaffe med hembakat i Paviljongens kafé.

För mer information www.astridlindgrensnas.se
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.