Vårt Miljöarbete - Green Key

Vi är miljömärkta med Green Key

Genom miljömärkning av Vimmerby Stadshotell förbinder vi oss att följa den svenska miljölagstiftningen, men även att fortlöpande utveckla insatserna. Det handlar om att minimera vår energi- och vattenförbrukning, vi använder oss enbart av miljömärkta tvätt- och rengöringsmedel, sortera avfall samt prioritera årstidens råvaror med ekologiska, krav- och närproducerade produkter.  Vad vi än köper in till hotellet och restaurangen försöker vi tänka hållbart och ställa krav på våra leverantörer.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Att tänka hållbart ska vara en naturlig del i det dagliga arbetet för våra medarbetare och vi ska också arbeta aktivt med att förankra miljötänkandet hos våra gäster.  Detta gör vi bland annat i form av utbildningar för vår personal, uppmuntran till att ta cykeln eller en promenad till jobbet. Våra gäster uppmuntrar vi att försöka tänka på vattenförbrukningen, att källsortera och att tänka hållbart vid exempelvis vår frukostbuffé genom att minska matsvinn.

Vi ser gärna att du som gäst tar en promenad till dina utflyktsmål istället för bil. 
Vi uppmuntrar till att också besöka de olika naturområden som finns runt omkring staden (se fliken att göra)
Många restauranger runt om i Vimmerby tänker på miljön och använder sig av svenska och närproducerade råvaror, förutom vår egen restaurang kan vi också rekommendera Guldkant, Prime och Brygghuset som ett led i det arbetet. 

Du vet väl att du kan ta tåget till Vimmerby, bara några 100 meter från stadskärnan och vårt hotell ligger tågstationen. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                           Läs mer om Green key
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.